Árajánlatkérés menete?
Pontos árajánlatot csak szakember által felmért méretekre tudunk adni, minden más tájékoztató jellegű. Az árajánlat adás történhet e-mail rendszeren keresztül vagy személyesen.
Foglalkozunk beépítéssel?
Igen, több éves tapasztalattal rendelkező kollégánk foglalkozik beépítéssel, amit megelőz egy helyszíni felmérés.
Kiszállítással is foglalkoznak?
Budapesti szállítás heti rendszerességgel (gyűjtő fuvar), darabszámtól függetlenül: nettó 20.000 Ft/cím. Saját járművel az ország egész területére nettó 200 Ft/km (oda-vissza értendő) darabszámtól függetlenül.
Rendelés menete?
1. Felmérés – a mi vagy az Önök szakembere által felmért méretek alapján
2. Árajánlat adás: email rendszeren keresztül vagy személyesen
3. Megrendelés: 50% előleg szükséges ahhoz, hogy gyártásba tudjuk adni a terméket
4. Beépítés/Kiszállítás: fennmaradó összeg rendezése.
Milyen fizetési módok közül lehet választani?
Személyesen mintatermünkben Pápa Budai Nagy Antal u 1. szám alatt, vagy rendelés esetén átutalással is lehet, ez esetben a folyósítás megérkezésétől él a rendelés. Bankkártyás fizetés természetesen megoldható. Szállításkor készpénz fizetésre is van lehetőség.
Mit jelent a magyar szabvány méret?
Mint minden kiskereskedelmi árunak, így a beltéri ajtóknak is van jellemző méretük, méretrendszerük.
Magyar szabvány szerint méretezés (nyílásméretek):

75 x 210
90 x 210
100 x 210.

Jobbos vagy balos nyitásirány?
Az első teendőd, hogy az ajtó azon oldalára állj, amelyik oldalon a pánt van, vagy ha úgy tetszik képzeld el, hogy melyik oldalon tudod magad fele nyitni az ajtót.
Azzal, hogy melyik kézzel nyitod az ajtót, hogy a szobából ki vagy befele nyitunk, ne foglalkozz, csak állj az ajtó pánt felőli oldalára.
Amelyik oldalon a pántot látod, olyan nyitásirányú az ajtó.

Mi az UTH tok és gerébtok?
Átfogó (UTH) tok
Az átfogó tok mai kornak megfelelő építészeti technológiához igazodó praktikus és esztétikus tokrendszer. Teljes falcsonkot átöleli.

Utólag szerelhető ezért beépítése az épület átadása előtti utolsó fázisban történik. Ezen tokok beépítése a végleges padlóburkolatok elhelyezése után, sok esetben a festés előtt megtörténik. Az átfogó tokok nevében is benne van hogy általában a falvastagsággal megegyező méretben készül.

Fő részei a tok magja és a borítások (fix és mobil) melyek az elhelyezési hézagot takarják. A borítások egyike kivehető (mobil) mely által a beépítéskor az elhelyezési hézaghoz hozzáférünk illetve állítható ezért az egyenetlen falvastagságból és függőből adódó pontatlanságokat korrigálni tudjuk.
Gerébtok vagy blokktok
A legegyszerűbb klasszikus tok típus. Ez a tok rendszer is utólag szerelhető és itt az elhelyezési hézagot szegőlécek takarják. A szegőlécek rögzítése szögeléssel kivitelezhető ezért az átfogó tokhoz képest kevésbé esztétikus.

A falkávában bárhova tetszőlegesen beépíthető, ezért olyan helyeken alkalmazzák ahol speciális falkialakítás miatt az átfogó tok beépítése nehezen vagy nem kivitelezhető.

Dekor és CPL mi a különbség?
A dekor vagy dekorfóliás ajtó mindenkinek mást jelent. A valóságban egy MDF vagy faforgács lemez, amelyre bevonatként egy papír dekorfólia réteg kerül, így nincs szükség sem az ajtótokon, sem a lapon festésre, a termék végleges felületkezeléssel van ellátva.
A CPL az ajtó borítását jelöli, tulajdonképpen nem más, mint egy melamin akril fólia, laminátum. Vastagsága körülbelül 0,6 milliméter. Mostanság igencsak népszerűek a CPL ajtók, ami nem véletlen, mert nagyon strapabíró.
Mi az a papírrács betétes beltéri ajtó?
Senki ne ijedjen meg, semmi szörnyű dolog nincs benne, manapság szinte minden gyártó ajtójában – még annak is, aki felső kategóriaként hirdeti az ajtóit – papírrács található.
Ha az ajtó nagyobb fizikai igénybevételnek lesz kitéve, van lehetőség (bizonyos gyártóknál) furatolt forgácslap vagy tömör forgácslap szerkezetűt is rendelni, felár ellenében.

BB zár, PZ zár és WC zár?
BB zár: Tollas kulccsal működtethető, ideális a helyiségek nem biztonságtechnikai zárásához.
PZ zár: Cilinderbetéttel működtethető. Az ajtólap vastagságához megfelelő méretű cilinderbetét szükséges hozzá. Ezekből különböző típusok léteznek, választhatunk egyszerűt vagy betörésbiztos modellt is, az ajtólap funkciójától függően.
WC zár: A választott kilincsmodell WC fordítós kivitelével működtethető. Ideális mellékhelyiségek, fürdőszobák zárhatóvá tételéhez.

Garázsra és pincére milyen beltéri ajtót rendeljek?
A beltéri ajtók kivitelüknél fogva nem ideálisak olyan légterek elválasztására, amelyeknél a két légtér között jelentős hőkülönbség adódhat, mint például a fűtetlen garázs és a nappali szoba. A beltéri ajtó lapja szendvics szerkezetű, azaz amennyiben a külső oldala az ajtónak hidegebb, mint a belső oldala úgy a beltéri ajtó a fizikának engedelmeskedve a hűvösebb légtér felé meghajolhat.
Full Doors gyártónál viszont van lehetőség klímabetétes beltéri ajtót rendelni, ahol 10-12 °C hőmérséklet eltérést is kibír.
Falcos, falcnélküli vagy tokbanyíló beltéri ajtók. Mit jelentenek ezek?
Falcos:Az ajtó záródása ütközőperemmel biztosított, ez a leggyakoribb ajtótípus Magyarországon.
Falcnélküli: Az ajtót bezárva, az ajtólap egy síkba kerül az ajtótokkal.
Tokbanyíló: Falcnélküli ajtó benyomását kelti, de működtetéskor nem kifelé, hanem az ajtótok közepe felé nyílik. Egy falsíkon elhelyezkedő ajtók ugyanúgy néznek ki, függetlenül attól, hogy kifelé vagy befelé nyílik.
Mit jelent az automata küszöb?
Az automata küszöböket olyan helyiségeket elválasztó beltéri ajtókra javasolt használni, amelyek között jelentős hőmérséklet különbség van, mint például garázs–lakótér vagy spájz-konyha. A fokozott hangszigetelés igényű zene-, moziszoba, játékszoba, illetve dolgozószoba leválasztásánál is érdemes alkalmazni.
Az ajtó csukott állapotában zár az automata küszöb, az ajtó nyitásakor a szigetelés felemelkedik és visszacsúszik az ajtólapba, így az teljesen láthatatlan marad.